Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Ι

Τούτη η ζωή μοιάζει σαν φυλακή 
που της σφαλίσανε τις πόρτες.
" Άγνωστη μέρα δείξε μας το πρόσωπό σου".
Σε κάποιο κούφωμα 
εστιάζουνε οι μύρμηγκες και τα σκουλήκια, 
θα πρέπει να γίνεις ένα με το χώμα
ένα με τη γη και το βόλο 
καθώς ο σπόρος που ριζώνει μες στις φλέβες σου
γίνεται αίμα και βλασταίνει

ΙΙ

Κερί με μέλι ξεκινάνε
καθώς τους τείνει χέρι η πορεία 
κι εμείς που πέσαμε κατ΄ εξοχήν 
για τον ατίθασσο ηγεμόνα 
ακολουθάμε τη μεταγωγή 
για τ΄ οπλοστάσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου