Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

« Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΟΛΙΘΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ».

 Η εταιρεία παραγωγών ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ με περηφάνια ανακοινώνει την ολοκλήρωση της παραγωγής του ντοκιμαντέρ της με τίτλο « Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΟΛΙΘΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ». Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ρίξει φως σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Μεγάλης Θεάς της Κύπρου στο νησί που τη γέννησε και τη λάτρεψε για αιώνες, μελετώντας τα τεκμήρια της παρουσίας της από τη χαλκολιθική περίοδο μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια.

Σας προσκαλούμε στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ που θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξένια" στη Λευκωσία, στις 7:30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου