Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Πολύδωρος Παπαϊακώβου (βιογραφικό)


Ο Πολύδωρος Παπαϊακώβου γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1972, στην Αμμόχωστο. Τo 1990 αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Β’, στη Λεμεσό. Το 1991 μετέβη στην Αθήνα όπου φοίτησε μέχρι το 1993 στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton, παράρτημα Αθηνών, στο τμήμα Business & Finance.
Από το 1994 συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton, στο Ηνωμένο Βασίλειο, απ’ όπου, το 1995, έλαβε δίπλωμα (Bachelor of Arts) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Είναι  μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, από το 2006 και μέλος του Κυπριακού Κέντρου Συγγραφέων PEN, από το 2010.


Εργογραφία:           


  • 2005 «Περσεφόνης Αγάλματα»
  • 2010 «Ειμαρμένης Δοξολογία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου