Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Ο ΓΛΥΠΤΗΣ / Κουμίδου - Ερέλ Ρέα

Φάσεις δύο: Τα μονομορφικά και τα διμορφικά του.
Μονομορφικά- επηρεασμός.
Αρχέτυπες μνήμες και μύθοι....
Κατακόρυφη δομή
σύμβολα χτισμένα το ένα πάνω από το άλλο- 
τοτεμικά
καταλήγουν σ΄ ένα μπούστο
Θυμίζοντας Σύβιλλα Παρσιφάη ένα Ορφέα.

Διμορφικά- φάση δεύτερη.
Σύνθεση - εξέλιξη-
δυο μορφές απαλλαγμένες
από περιγραφικά στοιχεία.
Στο χώρο στέκουν πατώντας σε σημεία τρία
στο άπειρο ελεύθερο αγκάλιασμα ερωτικό.

Ένα "prospectus" κομψότατο του 1970
μια βιογραφία πελώρια
ένας νέος άνθρωπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου