Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πέντε ποιήματα........... / Παχίτη Μαρία

 I.      Όνειρα Ξεθωριασμένα

 Αποφάσισα
να βάψω
τα όνειρά μου
πολύχρωμα
μα
τα χρωματοπωλεία
του κόσμου
διαθέτουν μόνο
αποχρώσεις
του γκρίζου.


                                                                                      II. Cafeteria

Θέλω να παραγγείλω
ένα
όνειρο γλυκό,
ένα
όνειρο μέτριο,
ή
έστω,
ένα
 όνειρο σκέτο,
μα εν τέλει
παραγγέλνω
ένα
Cappuccino


ΙΙΙ. Αποχώρηση

Σιχάθηκα
το κυνήγι της ευμάρειας.
Επιστρέφω
στο κυνήγι των πεταλούδων.
Αντίο!ΙV. Ασκαρδαμυκτί

Κάθε φορά που στήνομαι
εμπρός στον καθρέφτη,
το παίρνω απόφαση πως
πρέπει να ξεφορτωθώ
την αποκρουστική μάσκα
που με κοιτάει κατάματα μ’ αυθάδεια
γιατί γνωρίζει πως
μου είναι απαραίτητη.


V. Ανώφελη Θυσία

«Δεν βαρέθηκες
ν’ αναζητάς την αγάπη
σε λάθος μέρη;»
ψιθύρισε η μαργαρίτα
λίγο προτού σωριαστεί
ανάμεσα στα σκόρπια της πέταλα…Σημειώσεις: Τα πέντε  ποιήματα αποτελούν μέρος βραβευμένης ανέκδοτης ποιητικής συλλογής τού 2011 και έχουν συμπεριληφθεί στην Ανθολογία Βραβευμένων Ποιητών (1995-2011) που είχε εκδοθεί το 2012 από την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία «Τέχνη» Κιλκίς. Το ποίημα «Ανώφελη θυσία», το 2014 συμπεριελήφθη και σε ειδική έκδοση αφιερωμένη στα 10 χρόνια ένταξης της Τσεχίας, της Εσθονίας, της Κύπρου, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Μάλτας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία περιελάμβανε 15 πίνακες τού Λιθουανού καλλιτέχνη Vaidotas Gegevičius εμπνευσμένους από 10 ποιήματα δημιουργών προερχόμενων από τις αντίστοιχες χώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου