Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ (βιογραφικά στοιχεία)

Γεννήθηκε το 1917στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το παγκύπριο Γυμνάσιο. Ασχολήθηκε με την ζωγραφική και την Ποίηση. Ποιήματα, διηγήματα, μελέτες και άλλη πνευματική εργασία του δημοσιέυτηκαν στα φιλολογικά περιοδικά της Κύπρου και στον εγχώρια τύπο. Μέρος του πνευματικού του έργου έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά. . Απεβίωσε το 1996.Εξέδωσε τα παρακάτω έργα. 


  • 1955 : Ανησυχίες (ποιητική συλλογή) 
  • Καταστάσεις (Ποίηση)
  • Ποιητικά Δειλικά (Ποίηση)
  • 1960: Ο γιος των υδάτων (Νουβέλα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου