Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ελένη Γ. Τυρίμου (βιογραφικά στοχιεία)

Η Ελένη Γ. Τυρίμου γεννήθηκε στο Αuγόρου της Επαρχίας Αμμοχώστου το 1959. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια αγροτών που κόπιασαν και εργάστηκαν άοκνα για να βγάλουν τα προς ζην. Από πολύ μικρή, η αγάπη της για την γράμματα την οδήγησε στα μονοπάτια της ποίησης και της διηγηματογραφίας. Συμμετείχε σε ποιητικό διαγωνισμό της ΕΔΟΝ και το ποίημά της επιλέχτηκε μαζί με άλλα  δεκαέξι ποιητών της Κύπρου και εκδόθηκαν σε μια Ποιητική Ανθολογία το 1982. 
Το 1974 ο αδελφός της Ευαγόρας, μετά την Τουρκκή Εισβολή, αγνοείτο και συμπεριλήφθηκε στην σχετική κατάσταση αγνοουμένων του πολέμου εκείνου. Το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή να ασχοληθεί πιο έντονα και ενεργά με τον ποιητικό λόγο, εκφράζοντας τη θλίψη και τον πόνο για την απώλεια του αδελφού της αλλά και τα δεινά του πολέμου. Σήμερα ζει στο Αυγόρου. Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. 

Ποιητικές συλλογές

  • Ανοιχτό Παράθυρο (Εκδόσεις Πάργα 2012) 
  • Κραδασμοί Ψυχής/ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου