Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Λευτέρης Ελευθερίου ( βιογραφικό σημείωμα)Ο Λευτέρης Ελευθερίου γεννήθηκε στον  Άγιο Γεώργιο Σπαθαρικού της επαρχίας Αμμοχώστου το 1951.
Μεγάλωσε στην Αμμόχωστο όπου και τελείωσε το Β’ Γυμνάσιο το 1969
Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και ασκεί το επάγγελμα του Οικονομικού Αναλυτή σε  μεγάλο όμιλο επιχειρήσεων.
Από το 1970 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με την ποίηση, και τη λογοτεχνία καθώς και με τη ζωγραφική.
Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής του ΚΛΟΝ (Καλλιτεχνικός και Λογοτεχνικός Όμιλος Νέων) στη Λευκωσία το 1969 και 1970.
Δεν έχει εκδώσει έργα του.

Δημοσιεύει τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο και σε Λογοτεχνικούς ιστοχώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου