Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΧΑΤΖΗΛΑΝΤΗ (απόσπασμα)ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 

Ο παπαχαράλαμπος καταγόταν από τους Πετροτσιέφαλους. Ο Πετροτσιέφαλος γεννήθηκε το 1760 και αποκεφαλίστηκε από τους Τούρκους το 1845, οι οποίοι διασκέδαζαν κυλώντας το κεφάλι του στην πλατεία του χωριού. Ο Χαμπής Γιάκουμου, αποκαλούμενος και Χατζηχαράλαμπος Χατζηλαντή, ήταν εγγονός του Πετροτσιέφαλου. Παιδιά του Χαμπή Γιάκουμου ήταν ο Χατζηγιακουμής, ο Κυριάκος Παστελλάρης, ο Αδάμος, ο οποίος ως  ιερέας πήρε το όνομα Παπαχαράλαμπος, η Ανδρικανού, η Πεζουνού, η Βαλλού και η Χατζημαρίκκα.


Ο* (Γενάρχης) Πετροτσιέφαλος 1760  

εγέννησε τον:

Γιακουμής Χριστοφής

εγεννησε τους:

 Χαμπής Γιάκουμου-  Γεώργιος Γιάκουμου- Προκόπιος Γιάκουμου

ο Χαμπής Γιάκουμου εγέννησε τους:
 
Χατζηγιακουμής
Κυριάκος Παστελλάρης
Αδάμος (Παπαχαράλαμπος) 1964
Ανδρικανού
Πεζουνού
Βαλλού
Χατζημαρίκκασελίδα 13 του βιβλίου

* Με κόκκινα γράμματα γράφτηκε η λέξη "εγέννησε" ως σύνδεσμος , από τον Δχστη του Ιστολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου