Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Σταυρούλα Πέρικλου (βιογραφικά στοιχεία)


Η Σταυρούλα Πέρικλου γεννήθηκε στο χωριό Τρούλλοι της επαρχίας Λάρνακας το 1943. Σπούδασε στην παιδαγωγική Ακαδημία της Κύπρου. Αργότερα πήρε πτυχίο εξομοίωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1963 μέχρι το 2003 υπηρέτησε στη δημοτική εκπαίδευση απ' όπου αφυπηρέτησε ως διευθύντρια.
Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1988, με την ποιητική συλλογή "Ουράνιο Τόξο" που τιμήθηκε με το Α βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου. Ποιήματά της δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.

Κείμενα και ποιήματα της έχουν περιληφθεί σε διάφορες εκδόσεις του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου καθώς και στη «Νέα Ανθολογία Ποίησης για Παιδιά και Νέους», των εκδόσεων «Τοξότης».

Εργογραφία

Ουράνιο Τόξο (ποιήματα για παιδιά), Α’ βραβείο Κ.Σ.Π.Ν.Β, Λευκωσία 1988 και 2006
Ζωγραφίζω την Άνοιξη (ποιήματα για παιδιά), Έπαινος Κ.Σ.Π.Ν.Β., Λευκωσία 1991 και 2009
Η καμπανούλα της αγάπης (Μικρές Ιστορίες), Λάρνακα 2004 και Λευκωσία 2009
Το σκανζοχοιράκι που βγήκε για σταφύλια και άλλα παραμύθια, Λάρνακα 2005
Τρένο Μαγεμένο (ποιήματα για παιδιά), Λευκωσία 2007
Ένα εγγόνι Μα τι εγγόνι!, Λευκωσία 2009
Η κότα που ήθελε να γίνει μητέρα, Δίγλωσσο (Ελληνικά - Αγγλικά), Λευκωσία 2010

Το αγριολούλουδο βρήκε το δρόμο του, Λευκωσία 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου