Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Κώστας Καλοτάρης (βιογραφικά στοιχεία)

Ο Κώστας Καλοτάρης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 14 Σεπτεμβρίου του 1960. Πραγματοποίησε πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους της Πολιτικής Μηχανικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων σε πανεπιστήμια του Καναδά, του Βελγίου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κάτοχος πτυχίου Θεολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Έργα του:

·         Μετέφραση του βιβλίο του Βενέδικτου (Αρχ. Παύλου) Εγγλεζάκη, New and Old in God’s Revelation. Studies in Relations. Between Spirit and Tradition in the Bible [Καινά και Παλαιά στην αποκάλυψη του Θεού.

·         Δίγλωσση ποιητική συλλογή Ένα Πιατάκι Γιομάτο Μυστικά - A Saucerful of secrets (1989-2009), Λευκωσία 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου