Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Παπαδόπουλος Κ. Μιχαήλ (βιογραφικό σημείωμα)

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1952. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Aix- en- Provence στη Γαλλία (Université Aix- Marseille I) όπου πήρε το πτυχίο Ψυχολογίας (Licence) και το μεταπτυχιακό τίτλο (Maîtrise) στη Ψυχολογία.

 Έχει επινοήσει το καινοτόμο «Πρόγραμμα Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο» το οποίο λειτούργησε πιλοτικά σε δυο σχολεία το 1989-91 και από τότε επεκτάθηκε σε όλα τα Γυμνάσια της Κύπρου.Την περίοδο 1976-2013 εργάστηκε στην Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, από το 2002 ως Ανώτερος Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος.Το 1996 αναγορεύτηκε Αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Έργα του:  
  • «Λειτουργικός Αναλφαβητισμός και Σχολικός Πόνος» εκδ. ΛΙΒΑΝΗ, Αθήνα 1997 (2η έκδοση),
  •  «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σχολικής Αποτυχίας και του Λειτουργικού Αναλφαβητισμού» εκδ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, 2000, και 
  • «Θεραπεύοντας το σχολείο» έκδ. «νήσος» Αθήνα 2011.
Ποίηση:

σωΜα το Ποίηση (2012) εκδ. Νήσος, Αθήνα 2012
Ανατολή ηλίου Αναστολή θανάτου (2014) / Μανδραγόρας
Ανθρω πεινώ (2016) Μανδραγόρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου