Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Κωνσταντίνου Α. Παναγιώτα (μικρό βιογραφικό)

Γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1938, στο Παλαίκυθρο. Έζησε μέχρι και το 1975 στην Κοινότητα της Μιας Μηλιάς μαζί με τον σύζυγό της Αναστάση και απέκτησε 3 παιδιά. Μετά την Τουρκική Εισβολή εγκαταστάθηκε στο Στρόβολο. Τα ποιήματά της φανερώνουν τον μεγάλο πόνο της προσφυγιάς, την αγωνία της επιστροφής και χαρακτηρίζονται από την αστείρευτη αγάπη για τον άνθρωπο και τα ιδανικά.

Έργα της :

  • Μια Μηλιά .....πάντα σε θυμάμαι
  • Μια Μηλιά 2 ...οι παρακαταθήκες μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου