Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

Χριστόδουλος Καλλίνος (βιογραφικά στοιχεία)

Ο Χριστόδουλος Καλλίνος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1974. Σπούδασε Φιλολογία και Φιλοσοφία στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Birmingham. Ποιήματα, μελέτες και κριτικά του κείμενα,  δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Κύπρο και σε άλλες χώρες. 

Ποιητικές Συλλογές:

Ρέκβιεμ στη Νεότητα: 2015 / Ακτίς 
Το “Ρέκβιεμ στη νεότητα” είναι το πρώτο ποιητικό βιβλίο του Χριστόδουλου Καλλίνου, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ακτίς τον Ιανουάριο του 2015.
Το “Ρέκβιεμ στη νεότητα” είναι το πρώτο ποιητικό βιβλίο του Χριστόδουλου Καλλίνου, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ακτίς τον Ιανουάριο του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου