Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Κατσώνης Κώστας (βιογραφικό σημείωμα)


Γεννήθηκε στην Αραδίππου, στις 24 Μαϊου 1949. Μετά την ολοκλήρωση της Δευτεροβάθμιας εκαπίδευσης το 1967, αποφοίτησε από την Παιδαγωγική ακαδημία της Κύπρου και το 1978 έλαβε πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνώ. Υπηρέτησε την Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση από την θέση του Δασκάλου, Καθηγητή αλλά και από άλλες θέσεις ως Δημόσιος Λειτουργός Εκπαίδευσης.  

Το συγγραφικό έργο που έχει να επιδείξει είναι πλούσιο σε Δοκίμια, Μελέτες, Διηγήματα και Ποίηση. 

Ειδικότερα:


 Ποίηση

  • Μιλήματα κι αντιμιλήματα,Λάρνακα, 1993.
Δοκίμια -μελέτες

  • Μορφές της Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας (με άλλους, Λευκωσία, 1996).
  • Νεότερες εξελίξεις στη Λογοτεχνία της Κύπρου για παιδιά και νέους, Εκδόσεις ΠΑΡΓΑ, Λευκωσία 2003.
  • Πρόσωπα και θέματα της κυπριακής παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, Εκδόσεις ΠΑΡΓΑ, Λευκωσία 2003.
  • Το παιδαγωγικό στοιχείο στο κυπριακό διήγημα για παιδιά και νέους (διδακτορική διατριβή), Έκδοση Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (σειρά διδακτορικές διατριβές, αρ. 9), Λευκωσία 2009.

Διηγήματα
  • Η Μελίνα της Κερύνειας(διηγήματα για μεγάλα παιδιά και νέους), Εκδόσεις Κ. Επιφανίου, Λευκωσία 2003.
  • Γράμμα από τον ουρανό, Εκδόσεις Πάργα, Λευκωσία 2006
 Ιστορία
  • Η Κύπρος στους δρόμους της Ιστορίας(1945-1960). Η γέννηση της Κυπριακής Δημοκρατίας –Μια σύγχρονη προσέγγιση της Ιστορίας μέσα από την πολυφωνία των πηγών, Λάρνακα, 2002/2003/2007 
Επίσης έχει γράψει σχολικά εγχειρίδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου