Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.
Ξεκίνησε μία προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους έγκλειστους ποιητές της περιόδου 1955-1959 στα κρατητήρια της Κύπρου. Όσοι αναγνώστες του Ιστολογίου μπορούν να συνδράμουν στέλνοντας πληροφορίες μπορούν να το κάνουν στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Ιωαννίδης Λίνος (μικρή αναφορά)

Ο Λίνος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1972. Απὸ το 1997 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Έργα του:
  • "Περιγραφής Σχήματος". 1998
  •  "Λευκό", 1994 από τις Εκδόσεις Δωδώνης, και τον
  •  "Εξώστης" από τις Εκδόσεις Αιγαίον. 
  •  "Ο Χρόνος του Απρόσμενου Καιρού"(2001)
  •  "Φωνή Γραμμένη"(2006)
  • Η θέση του χρόνου / 2014 / Εκδόσεις το Ροδακιό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου