Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Φαίδρος Καβαλλάρης: (βιογραφικά στοιχεία)

Γεννήθηκε το 1950 . Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο ενώ παράλληλα παρακολούθησε μουσική.  Ασχολείται και με τη ζωγραφική και την ποίηση.

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο ΄Ετη Φωτός.
Συνέθεσε πολλούς κύκλους τραγουδιών που βασίζονται σε έργα κυπρίων ποιητών όπως ο κύκλος Κυπριακή Τραγωδία του Τεύκρου Ανθία, Κυπριακή Συμφωνία, του Θεοδόση Πιερίδη, Τα ΄Ονειρα σου αίμα μου του Δώρου Λοίζου, Της Ελευθερίας και ο Μιγάδας ΄Αγγελος του Λεύκιου Ζαφειρίου.

Έργα του παρουσιάστηκαν σε συναυλίες στο Λονδίνο, Γερμανία, Πεκίνο, Τόκιο, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού
μπορείτε να διαβάσετε σχετικά : http://www.cymic.org.cy/easyconsole.cfm/page/c_profileviewer/c_id/7/lang/el
Περισσότερα για τον Φαίδρο Καβαλλάρη στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.cymic.org.cy/easyconsole.cfm/page/c_profileviewer/c_id/7/lang/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου