Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Ιωσήφ Ιωσηφίδης (βιογραφικό)

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1948.Πήρε Πτυχίο στα Μαθηματικά (1971, Πανεπ.Αθηνών), στα Οικονομικά (1975, Οικ.Πανεπ.Αθήνας-ΑΣΟΕΕ).Το 1978 αναγορεύθηκε Αριστoβάθμιος Διδάκτωρ Στατιστικής Οικονομικών (Πανεπ.Αθηνών).
Η διατριβή του εφαρμόζεται σε οικονομικά, κοινωνικά, οικο-δημογραφικά συστήματα.

Είναι Εταίρος του Institute of Sales Marketing Management, Συνδεδεμένος Εταίρος του Commonwealth E-Technology Management και του Intern’l Statistical Institute
Από το 2003 είναι Ιππότης του Βατικανού ( Equestrian Order of the Holy Sepulchre).

Εργάσθηκε στο ΚΕΠΕ (Υπουργ.Συντονισμού, Ελλάδα,1975-7) ως Επιστημονικός Ερευνητής Α, Βοηθός Καθηγητή και για 23 χρόνια (1978-2001) ως υψηλόβαθμο Στέλεχος στον Όμιλο Λαϊκής Τράπεζας & Βοηθός Γενικού Διευθυντή σε οικονομική έρευνα-προγραμματισμό, κατάρτιση, μάρκετινγκ, θέματα ΕΕ, στρατηγική,πολιτιστικά

Από το 2001 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε 2 Μεταπτυχιακά ΜΒΑ, σε 2 Ακαδημίες Δημοσίου.Διετέλεσε Διευθυντής Προγραμμάτων Στατιστικών Ερευνών (SRI) Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Σχεδίων Παραγωγικότητας 3 Υπουργείων κ.ά.
Είναι τ.Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών Κύπρου,Σύμβουλος Δήμων, Πρεσβειών.

Συνέγραψε πάνω από 100 άρθρα (οικονομία, Κύπρος-ΕΕ, τεχνολογία, πολιτισμός ), 18 Έρευνες (παραγωγικότητα,ενέργεια, ανταγωνιστικότητα,υγεία,ασφάλεια,ενέργεια)
Συμμετέχει σε Έρευνες της ΕΕ, παρουσιάζει τηλεοπτικά θέματα (Ευρώ, πολιτισμός) ως Αντιπρόεδρος του European Movement και της UNAC, Μέλος του Team Europe.
Πήρε μέρος σε διάφορα ευρωπαϊκά Συνέδρια Επιστήμης, Οικονομικών, Στατιστικής.

Συμβάλλει στα Γράμματα και τις Τέχνες ως Αντιπρόεδρος της Λυρικής Οπερατικής Σκηνής Κύπρου (και Μπάσος όπερας) ως Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, του PEN, του Διεθνούς Ιδρύματος Επιστημονικών Ερευνών-Φιλοσοφίας, του ΠολιτιστικούARTOS
Συγγράφει 3 κοινωνικοϊστορικά έργα για το ΚΙΤΙΟ (αρχαία Λάρνακα, 4000 Χρόνια) στα θέματα «Ζήνων ο Κιτιεύς», «Κίμων-και νεκρός ενίκα» «Λατίνοι Λάρνακος 965-»

Συμμετέσχε ως Μπάσος της Λυρικής σε 3 Όπερες και συγγράφει ένα θεατρικό έργο.

Εξέδωσε δύο Ποιητικές Συλλογές
  •  “ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α’' (2001) και 
  • “ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β’' (2003) με τον Εκδοτικό Οίκο ΣΜΙΛΗ και την τρίτη “ΔΙΑΔΡΟΜΗ Γ’' (2006) με τον Εκδοτικό Οίκο ΑΝΕΥ. 
Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Ορισμένα μελοποιήθηκαν, παρουσιάστηκαν σε ελληνόγλωσσες και Διεθνείς Ανθολογίες, σε Διεθνή Διαδίκτυα Λογοτεχνίας, σε ευρωπαϊκά Συνέδρια. Βραβεύθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης (Θεσσαλονίκη, 2006) για ποίηση και προσφορά στον Πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου