Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Ανδρέας Γεωργαλλίδης (βιογραφικά στοιχεία)

O Ανδρέας Γεωργαλλίδης γεννήθηκε το 1975 στη Λευκωσία. Σπούδασε Παιδαγωγικά (Πτυχίο 1998), Ιστορία - Αρχαιολογία (Πτυχίο 2002) και Φιλοσοφία (Μinor Πτυχίο 2002) στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Aκολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA) στο Παρίσι (2002-2003) στο Τμήμα Φιλοσοφίας (Université de Paris I - Panthéon - Sorbonne). Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (University of Sussex).
Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές
  • Αντικείμενες Ημιευθείες (1998),
  • Παγωμένο Kενό στους 516º C (2001),
  • Κλειδωμένες Θάλασσες (2003),
  •  την τετράγλωσση ποιητική συλλογή Όταν Βυθίζεται το Πιάνο (2004) (Ελληνικά – Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά)
  •  και την οκτάγλωσση ποιητική με τίτλο Χρώματα Απέναντι (Ελληνικά – Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά – Ιταλικά – Ισπανικά – Ρώσικα – Τούρκικα).
  •  Το πιάνο κόπασε (2011)
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά In focus, Δεξαμενή, Φιλολογική Στέγη, Connaissance Hellénique, Τετράμηνα, Ενδοχώρα, Γκοβόστη, Εμβόλιμον, Philia, Πάροδος, Αιολικά, Γράμματα, Παρέμβαση, Πλανόδιον κ.α. Το έργο του έχει επίσης μεταφραστεί στα Πολωνικά, Βουλγαρικά, Σουηδικά, Φιλανδικά, Αραβικά, Ιρανικά και Κινέζικα.

Σελίδες του διαδικτύου που φιλοξενούν έργα του:

Σελίδα του Στ. Αμπελά http://www.geocities.com/ampelast/andreasgeorgallidis.htm
Περιοδικό ΣΤΑΧΤΕΣ (20 τχ)
http://stachtes.stratosfountoulis.com/
Περιοδικό ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΗΣ http://www.peri-grafis.com/ergo.php?id=972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου