Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Γιώργος Κωνστάντης (βιογραφικά στοιχεία)

Ο Γιώργος Κωνστάντης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1923 και απεβίωσε το 1999. Λόγω έντονων βιοποριστικών δυσκολιών, δεν ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του και από νωρίς αναγκάστηκε να καταφύγει σε διάφορες εργασίες. Κατά τον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο κατατάχθηκε στο Κυπριακό Σύνταγμα του βρετανικού στρατού, πολέμησε στην Ελλάδα και κρατήθηκε αιχμάλωτος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία (1941-1945). Το 1963 μετανάστευσε στη Μ. Βρετανία, όπου και παρέμεινε ώς το 1981, οπότε και επέστρεψε, για να εγκατασταθεί στη Λευκωσία. 

Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το θέατρο (ως ηθοποιός και σκηνογράφος). Στην ποίηση εμφανίστηκε ήδη από τη δεκαετία του 1940. κατά καιρούς δημοσίευε ποιήματά του σε λογοτεχνικά περιοδικά.


Ποιητικές Συλλογές: 


  • Σεμνοί στίχοι , 1946 
  • Ηρωική πορεία, 1950 
  • Περηφάνεια.1959, (σε κοινή έκδοση με έργα των Θ. Στυλιανού και Κ. Κλεάνθους)
  • Ταυτότητα , 1989, 
  • Η σιωπή κι ο χρόνος, 1990·
  • Αφήγηση σημαιοφόρου 1990 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου