Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Ζέλεια Γρηγορίου (μικρό βιογραφικό)

Η Ζέλεια Γρηγορίου γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου το 1968. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο Illinois at Urbana-Champaign των ΗΠΑ. Είναι διδάκτορ του Πανεπιστημίου Illinois at Urbana-Champaign στη Φιλοσοφία της Παιδείας. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Ποιητικές Συλλογές: 


  • Τα πούντολ της Λοντέβ, 2012, Εκδόσεις Γαβριηλίδης

Άλλες Πληροφορίες για την Ποιήτρια: http://www.docfoc.com/-55721324497959fc0b91b06c

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου