Η Κυπριακή ποιητική παράδοση,η Κυπριακή ποίηση, έχει τις πηγές της πολύ βαθειά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τις εποχές εκείνες που ανδρώθηκε το έπος. Τόσο ο χαρακτήρας της όσο και το περιεχόμενο της καθρεφτίζουν την ελληνικότητά της. Με τις σκέψεις αυτές προσπάθησα και προσπαθώ να δημιουργήσω μια Ποιητική Ανθολογία του Ποιητικού λόγου των Κυπρίων Ποιητών/τριών. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας αναρτώνται και ανακοινώσεις για ποιητικές και γενικότερα λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και συνεντεύξεις Κυπρίων ποιητών/τριών, ώστε οι σκέψεις,οι ιδέες και οι ανησυχίες τους να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ
Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Κυπριακής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Κυπρίων Δημιουργών.

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Ανδρούλα Νεοφύτου - Μούζουρου (μκρή αναφορά)

Η Ανδρούλα Νεοφύτου - Μούζουρου γεννήθηκε στην Παλλουριώτισσα. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και το Διδασκαλικό Κολλέγιο Λευκωσίας. Γράφει ποιήματα και πεζογραφήματα από τα μαθητικά της χρόνια. Συνεργάστηκε μερικά χρόνια με το ΡΙΚ για τον καταρτισμό παιδικών προγραμμάτων. Μερικά ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί.
Έργα της:


  • Αχτιδούλες, Ποιήματα για παιδιά του Δημοτικού, Λευκωσία, 1988.
  • Κύπρος Γλυκό νησί , 2001 / Ποίηση / Επιφανίου Κ. 
  • Κύπρος μου Ελληνίδα/ Ποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου